Molenstraat 23, 3140 Keerbergen | 015 34 32 55 | info@slsconsult.be

Zijn twee monitoren echt productiever dan één?

Als je die mensen met twee monitoren ziet, ga je er misschien van uit dat ze gespecialiseerd werk doen waarvoor al die schermruimte nodig is, of dat ze gewoon erg van technologie houden.

Maar het extra schermoppervlak dat een tweede scherm biedt, kan iedereen ten goede komen, zelfs als u de hele dag boekhoud- of documentwerk doet.

We raken eraan gewend dat we worden ingesloten door de schermgrootte die we hebben. Dit kan ertoe leiden dat we moeite hebben om twee vensters naast elkaar te zetten of voortdurend te klikken tussen lagen vensters op het bureaublad.

De meesten van ons hebben wel eens rondgekeken om het venster te vinden dat we eigenlijk nodig hebben in een heleboel verschillende toepassingen. Dit is een van de dingen die overdag tijd kosten en die je kunt voorkomen door twee schermen te gebruiken.

Volgens een onderzoek van softwareontwikkelaar Mavenlink zegt 73% van de ondervraagde bedrijven dat ze gemiddeld meer dan een uur per dag besteden aan het schakelen tussen verschillende apps.

Productiviteitsonderzoek op dubbele schermen

In hoeverre kan het gebruik van een tweede monitor de productiviteit verbeteren? Waarschijnlijk meer dan u denkt.

Jon Peddie Research heeft een aantal jaren gekeken naar de voordelen van het gebruik van twee schermen die zijn aangesloten op een desktopcomputer of laptop. Daaruit bleek dat werknemers in alle soorten banen hun productiviteit met gemiddeld 42% kunnen verbeteren.

Uit drie studies, uitgevoerd over een periode van 15 jaar, is ook gebleken dat het gebruik van twee monitoren tussen 2002 en 2017 aanzienlijk is toegenomen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 10%.

De naamgever van het bedrijf formuleerde het eenvoudig als volgt: “Hoe meer je kunt zien, hoe meer je kunt doen.”

Wat zijn de voordelen van het toevoegen van een 2e scherm?

Doe meer in minder tijd

Het grootste voordeel van een tweede monitor is dat u meer kunt doen in minder tijd, omdat u niet hoeft te worstelen om de vensters te bereiken die u nodig hebt wanneer u ze nodig hebt.

Met een extra monitor kunt u programma’s zoals e-mail altijd open houden op één scherm terwijl u in andere programma’s werkt op het tweede scherm. U kunt vloeiender werken en al uw programma’s openen wanneer u ze nodig hebt.

Vergroot schermruimte voor laptops

Laptops zijn ideaal om mee te nemen, vooral als u reist of van huis naar werk gaat (wat veel werknemers tegenwoordig doen). Maar hoe draagbaarder de laptop, hoe kleiner de schermruimte.

Een groot nadeel van het gebruik van een laptop is dat deze een kleiner beeldscherm heeft. Daarnaast is er het probleem van de plaatsing. Wanneer ze op een bureau worden gebruikt, zullen mensen vaak proberen ze te stutten, maar in de meeste gevallen kijkt de persoon nog steeds naar beneden naar het scherm.

Het aansluiten van uw laptop op een monitor kan de ervaring aanzienlijk verbeteren en het net maken alsof u op een normale desktop PC werkt. U kunt ervoor kiezen om uw hele scherm te spiegelen of nog steeds gebruik te maken van het laptopscherm voor sommige activiteiten, terwijl u het grotere scherm gebruikt voor andere.

Zij-aan-zij vergelijkingen zijn gemakkelijker

Er zijn veel taken waarbij gegevens in twee vensters moeten worden bekeken. Misschien moet u een voltooid ontwerp bewerken en vergelijken met de oorspronkelijke instructies. Of u moet details uit notities halen om in een PowerPoint presentatie op te nemen.

Het kan frustrerend zijn om twee vensters naast elkaar op één scherm te krijgen. U probeert de grootte van de vensters aan te passen, maar uw configuratie gaat verloren wanneer u een scherm moet maximaliseren om op een menu-item te klikken of te scrollen.

Met twee monitoren beschikt u over voldoende schermruimte om beide vensters volledig te openen en ze vlak naast elkaar te zetten zodat u gemakkelijk uw werk kunt doen.

Meer vrijheid tijdens video-oproepen

Hebt u ooit tijdens een videogesprek uw scherm gedeeld en een e-mail gecontroleerd of notities bekeken? Het is moeilijk om dat te doen als iedereen je scherm kan zien. We “zuiveren” vaak ons scherm (zoals het uitschakelen van waarschuwingen, enz.) voordat we naar een vergadering gaan om er zeker van te zijn dat er niets verschijnt dat niet zou mogen verschijnen.

Met dubbele schermen kunt u kiezen welk scherm u wilt delen tijdens vergaderingen, en toch apps open hebben op het andere scherm die niemand kan zien. Dit is een groot voordeel als u op een e-mail moet controleren of iemand een bericht moet sturen terwijl u uw scherm deelt.

Vrij goedkope productiviteitsbooster

De aanschaf van een ander beeldscherm is een vrij lage investering wanneer men naar technologie kijkt. Een monitor kan gemiddeld worden aangeschaft vanaf $125 tot $250. En met een gemiddelde productiviteitsstijging van 42% kan het een aardige ROI hebben.

Er is ook geen grote leercurve bij deze upgrade. Zodra de monitor is aangesloten en de PC is ingesteld om het extra scherm te zien, is het klaar om te gaan. Gebruikers kunnen apps en documenten gewoon van het ene naar het andere scherm slepen, alsof ze één groot scherm hebben.

Hulp nodig om de productiviteit te verbeteren?

Er zijn verschillende productiviteitsstimulansen die u kunt krijgen met de juiste technologische hulpmiddelen, en ze hoeven geen fortuin te kosten. Vraag ons hoe we u kunnen helpen!


Featured Image Credit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 17 =