Molenstraat 23, 3140 Keerbergen | 015 34 32 55 | info@slsconsult.be

5 Tips Die Je Niet Mag Missen Over Windows 11

5 Tips Die Je Niet Mag Missen Over Windows 11

windows 11

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft begint de wereld te veroveren. Maar voordat je het schip verlaat en een upgrade naar het nieuwe OS uitvoert, kun je beter eerst dit lezen.

Het is eindelijk zover.

Na zes jaar heeft Microsoft zojuist de nieuwste versie van zijn besturingssysteem uitgebracht – Windows 11.

In een tijd waarin computers en technologie een steeds centralere rol spelen in het leven van mensen, zijn techbedrijven druk bezig de best mogelijke gebruikerservaring te bieden om de steeds groter wordende markt te veroveren.

Het antwoord van Microsoft op de groeiende vraag naar betere technologie voor thuis- en zakelijk gebruik is Windows 11.

Microsoft noemt zijn nieuwste besturingssysteem “Windows dat u dichter brengt bij wat u leuk vindt”. Maar zijn ze ook echt in staat om dat te bereiken? Ik weet dat je nog veel meer brandende vragen hebt over dit nieuwste OS van Microsoft.

Dus zonder verder oponthoud, laten we meteen beginnen met het beantwoorden van de vijf grootste vragen die je misschien hebt over Windows 11.

DE VIJF VRAGEN OVER WINDOWS 11

VRAAG #1 - WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WINDOWS 10 EN 11?

Windows 11 krijgt een aanzienlijke boost in prestaties, functionaliteit en stijl in vergelijking met Windows 10. Hier is een kleine opsomming van de cruciale upgrades die Microsoft heeft gemaakt voor zijn nieuwste OS:

 • Windows krijgt een make-over: Als je eerder Apple hebt gebruikt, zie je misschien de gelijkenissen tussen het ontwerp van macOS en het nieuwste Windows-model. Windows heeft nu ook strak afgeronde hoeken en de taakbalkpictogrammen zijn permanent gecentreerd. Maar de altijd handige Start-knop is er in ieder geval nog.
 • Gestroomlijnde productiviteitsfuncties: Er zijn veel kleine maar belangrijke upgrades die Microsoft heeft gedaan voor Windows 11. Zo onthoudt uw pc nu de laatste lay-out van uw keuze bij het docken. Elk van uw virtuele desktops kan ook een andere achtergrond hebben. Ook widgets zijn terug als nooit tevoren. En Windows 11 heeft een Snap Layout-functie waarmee gebruikers met één klik op de knop kunnen kiezen uit verschillende lay-outopties.
 • Nieuwe en verbeterde teams: Met hybride werk dat het nieuwe normaal wordt over de hele wereld. Teams loopt in de schijnwerpers. Daarom heeft Microsoft ervoor gezorgd dat er redelijke upgrades in de applicatie zijn opgenomen. Teams is nu bijvoorbeeld geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor het eenvoudiger wordt om te communiceren met familie, vrienden en collega’s.
 • Betere game-ervaring: Microsoft heeft er bij het ontwerpen van de nieuwe Windows 11 voor gezorgd dat niet alleen aan zakenmensen en werknemers is gedacht. Gamers zullen het geweldig vinden dat het spelen van games op Windows nog beter is geworden, met ondersteuning voor Xbox Game pass en Cloud gaming op de Xbox-app in Windows 11.
 • Android-apps op uw PC: Naast het bieden van betere compatibiliteit met de Xbox, heeft Microsoft met succes Android-apps geïntegreerd op uw pc met behulp van Windows 11. Maar hier is het addertje onder het gras: We weten nog niet zeker of deze Android apps optimaal zouden werken op de PC.

VRAAG #2 - MOET IK HARDWAREWIJZIGINGEN AANBRENGEN OM OVER TE SCHAKELEN OP WINDOWS 11?

Dat hangt ervan af. Hier is een essentiële checklist van wat u moet hebben om Windows 11 probleemloos te laten werken:

 • Ten minste een 1 GHz dual-core processor
 • 4 GB RAM
 • Ten minste 64 GB opslagruimte
 • Een grafische kaart die compatibel is met DirectX 12 of hoger, met een WDDM 2.0-stuurprogramma
 • 720p-beeldscherm, ten minste 9″ diagonaal, met 8 bits per kleurkanaal
 • TPM versie 2.0
 • UEFI, Secure Boot geschikte firmware

Als je pc of laptop meer biedt of doet dan wat hierboven is opgesomd, dan kun je gerust upgraden naar Windows 11, zonder zorgen. Aan de andere kant moet u misschien enkele hardware-upgrades uitvoeren of een nieuw apparaat kopen als uw huidige apparaat niet aan de minimumvereisten voldoet.

VRAAG #3 - IS HET MICROSOFT OFFICE PAKKET BESCHIKBAAR OP WINDOWS 11?

Nee. U moet eerst een Microsoft Office-abonnement nemen.

Maar als u een bestaand abonnement op Microsoft 365 hebt, dan bent u helemaal klaar. Je hoeft de Office-suite alleen maar te installeren na de upgrade naar Windows 11.

Merk op dat de ondersteuning voor oudere versies van Office (2010 en lager) sinds vorig jaar is stopgezet. Dus als je die nog gebruikt, raad ik je aan de nodige wijzigingen aan te brengen om jezelf niet kwetsbaar te maken voor veiligheidsrisico’s.

VRAAG #4 - HOE KAN IK OVERSCHAKELEN VAN WINDOWS 10 NAAR 11

Als u wilt upgraden van Windows 10 naar 11, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Je hoeft alleen maar naar de Windows Update-sectie van je Instellingen te gaan en op “Controleren op updates” te klikken. Windows 11 zal daar gewoon beschikbaar zijn in de upgrade-sectie. Klik op de knop “Downloaden en installeren”, en dat is het.

VRAAG #5 - MOET IK ECHT OVERSCHAKELEN NAAR WINDOWS 11?

Nee. Als uw computer niet compatibel is met Windows 11 of er niet op kan werken, hoeft u niet te upgraden.

Aan de andere kant, als uw pc compatibel is met Windows 11 maar u vindt de upgrades onnodig voor uw huidige werkstroom, is er niets mis mee om bij Windows 10 te blijven.

Zelfs Microsoft zei dat Windows 10 nog steeds de juiste keuze is voor degenen die nog niet klaar zijn om over te stappen op een nieuw besturingssysteem. Ze hebben hier zelfs voor gezorgd door later dit jaar een update voor Windows 10 in te plannen. Tegelijkertijd zal het bedrijf Windows 10 blijven ondersteunen tot 14 oktober 2025.

Dit geeft je ongeveer vier jaar om na te denken over een upgrade naar Windows 11 of helemaal over te stappen op een ander besturingssysteem.

TECHNOLOGIE DIE VOOR U WERKT

Het nieuwe tijdperk van Windows is eindelijk aangebroken.

Microsoft heeft er een punt van gemaakt om hun nieuwste OS de moeite waard te maken voor oude en nieuwe Windows-gebruikers. En met deze nieuwe updates is het duidelijk dat het bedrijf moeite heeft gedaan om de pijnpunten van zijn gebruikers te achterhalen en ze aan te pakken.

Maar ondanks deze nieuwe functies, moet je één ding begrijpen:

Technologie is slechts een hulpmiddel dat wordt gebruikt om onze dagelijkse productiviteit en efficiëntie te verhogen.

Dat betekent dat je niet meteen moet overstappen op Windows 11 als je daar nog niet klaar voor bent. Technologie is slechts zo effectief als hoe vaak je het gebruikt. Dus als je Windows 10 al helemaal in de vingers hebt en het je 100% productief maakt, dan is verandering niet nodig.

Stel nu dat u serieus overweegt om over te stappen op Windows 11. Maar u wilt meer weten over de hardwarecompatibiliteit en beveiligingsupdates. In dat geval hebt u een IT-serviceprovider nodig die bereid is u er doorheen te praten.

Als u hulp nodig hebt bij het volledig doorgronden van de voor- en nadelen van het wel of niet overstappen op Windows 11, maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek van 15 minuten met ons team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *