Molenstraat 23, 3140 Keerbergen | 015 34 32 55 | info@slsconsult.be

7 Manieren om cloud-oplossingen te maximaliseren voor uw KMO

7 Manieren om cloud-oplossingen te maximaliseren voor uw KMO

Cloudcomputing heeft een centrale rol gespeeld in de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand. Ontdek hoe u deze technologie optimaal kunt inzetten voor uw kleine onderneming.

Het uitbreken van de COVID-19 pandemie heeft veel zakelijke praktijken verouderd.

Persoonlijke brainstormsessies…

Teambuildingactiviteiten…

Zelfs het hele concept van het kantoor

Maar de wereldwijde crisis versnelde ook de invoering van bepaalde technologieën die het waard zouden kunnen zijn om vast te houden, zelfs als de wereld zich herstelt.

Dit omvat cloud computing.

Van samenwerking op afstand tot virtuele klassen, cloud-gebaseerde applicaties creëren een zekere schijn van normaliteit in deze moeilijke tijden.

De cloud was vroeger zo’n obscuur concept. Het was immers moeilijk om je een ongrijpbare, gecentraliseerde locatie op het internet voor te stellen waar gegevens worden opgeslagen en bedrijfsprocessen worden gehost.

Maar de afgelopen jaren hebben de talrijke voordelen van het “verplaatsen van uw bedrijf naar de cloud” bewezen.

DE ARGUMENTEN VOOR CLOUD IN KLEINE BEDRIJVEN

Tegenwoordig voeren bijna alle grote bedrijven en multinationals hun bedrijfsprocessen uit via de cloud.

De overstap naar de cloud is inderdaad logisch voor grote bedrijven met schijnbaar onbeperkte budgetten.

Maar hoe zit het met kleine bedrijven?

Zijn de kosten van een overstap het waard?

Is het tijd voor u om het te doen?

In dit artikel geven we u zeven manieren waarop u cloud-oplossingen in uw kleine bedrijf kunt gebruiken. Daarna zult u een duidelijker beeld krijgen van waarom u op zijn minst zou moeten overwegen sommige van uw bedrijfsprocessen naar de cloud te verplaatsen.

7 MANIEREN HOE JE DE CLOUD KAN GEBRUIKEN

#1: SAMENWERKEN OP AFSTAND

Door de aard van cloudconnectiviteit kunnen u en uw team overal ter wereld in realtime samenwerken, zolang u maar toegang hebt tot internet.

Diensten zoals die van Microsoft OneDrive, DropBox en Google Drive kunnen u en uw medewerkers meer flexibiliteit bieden om overal vandaan te werken.

Met samenwerking op afstand hoeft u zich geen zorgen te maken dat u te veel gebonden bent aan uw kantoor of hoofdkantoor.

#2: BEDRIJFSCONTINUÏTEIT

Ooit een laptop gehad die crashte terwijl u aan iets belangrijks werkte?

Of dat een harde schijf plotseling onleesbaar werd terwijl u de bestanden op die schijf hard nodig had?

En wanneer u probeert de gegevens te herstellen die u nodig hebt, krijgt u te horen dat ze voor altijd verdwenen zijn?

Door uw gegevens naar de cloud te verplaatsen, kunt u dergelijke hoofdpijn voorkomen.

Een van de centrale kenmerken van de meeste cloudgebaseerde apps zijn automatische back-up- en herstelopties. Dus zelfs als uw team te maken krijgt met een stroomstoring of hardwarestoringen terwijl ze aan iets belangrijks werken, is het enige wat nodig is om hun harde werk te herstellen een klik of twee.

#3: DATA OPSLAG

Een van de meer wijdverspreide toepassingen van de cloud zijn bestandsopslagdiensten.

Zelfs als uw bedrijf niet technologie-intensief is, heeft u zeker behoefte aan een aanzienlijke opslagcapaciteit voor bestanden. In feite is het niet langer raadzaam – als het dat al ooit was – om uw inventarislijsten, databases met klantinformatie en zelfs personeelsinformatie op fysieke, on-site archieven te bewaren.

Door alles in de cloud op te slaan, hebt u ook overal toegang tot al deze documenten. En als beveiliging uw zorg is, weet dan dat u als eigenaar en beheerder van de cloud van uw kleine bedrijf ook volledige controle hebt over wie toegang krijgt tot deze bestanden.

Als u een duurzamer bedrijf wilt runnen, kan het verplaatsen van al uw bestanden naar de cloud uw activiteiten ook in staat stellen volledig papierloos te worden.

#4: DATA BEVEILIGING

Wij begrijpen dat gegevensbeveiliging een van de belangrijkste redenen is waarom eigenaren van kleine bedrijven terughoudend zijn met het verkennen van de cloud.

Dat was misschien een terechte en dringende zorg toen de cloud nog in de kinderschoenen stond, maar de sector heeft sindsdien grote sprongen gemaakt.

Hoewel u nog steeds uw steentje moet bijdragen aan de beveiliging van gevoelige gegevens, hebben de meeste leveranciers van clouddiensten hun producten nu uitgerust met extra beveiligingsmaatregelen. Een voorbeeld is de decentralisatie van gegevens door middel van blockchain-technologie. Hierdoor wordt de informatie die in de cloud is opgeslagen veel moeilijker te kraken voor hackers.

#5: SCHAALBARE PLANNING VAN GROEI

Een veel voorkomende misvatting over cloud-diensten is dat er een aanzienlijke initiële investering voor nodig is. Maar in werkelijkheid zijn cloud-oplossingen zeer goed schaalbaar.

Wat betekent dit?

Het betekent dat u altijd kunt betalen voor de diensten en het toegangsniveau dat u op dit moment nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het betalen voor de kleinste opslagcapaciteit en slechts een deel van uw bestanden naar de cloud verplaatsen. Uiteindelijk kunt u uw gebruik uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit.

Aangezien de cloud ook zelf wordt beheerd door de providers, kunt u de behoefte aan een interne IT-medewerker voor het beheer van uw gegevens en technische behoeften elimineren.

Wanneer u uw bedrijf uitbreidt, kunnen uw clouddiensten gewoon met u meegroeien.

#6: CLOUD E-MAIL

Hosting u de e-mailclient van uw bedrijf nog steeds op uw eigen servers?

Of bent u er misschien nog niet aan toegekomen persoonlijke of geïndividualiseerde e-mailadressen voor uw personeel te creëren?

Dit is een ander gebied waarop u clouddiensten kunt maximaliseren.

Door uw e-mailhosting naar een cloud-oplossing te verplaatsen, hoeft u geen servers te beheren of erin te investeren om uw zakelijke e-mail te laten draaien. De cloudserviceprovider is daar nu verantwoordelijk voor.

Bovendien is in de cloud gehoste e-mail meestal betaalbaarder dan on-site servers.

#7: E-COMMERCE

Hoewel de pandemie bakstenen en mortel winkels misschien niet volledig overbodig heeft gemaakt, heeft het de afhankelijkheid van uw klanten van online winkelen zeker doen toenemen.

Als u een online winkel runt of erover denkt om uw fysieke winkel online te verplaatsen, zijn cloud-gebaseerde e-commerce platforms zeker de manier om te gaan.

Platformen zoals Shopify zijn gewoon ongeëvenaard, zowel in gebruiksgemak en kosten, dat het afschaffen van een in-house winkel management oplossing is nu een no-brainer.

Cloud-gebaseerde e-commerce platforms zijn ook gemakkelijk te schalen zonder de kostbare investering in de nodige hardware.

VERPLAATS UW BEDRIJF NAAR DE CLOUD

Nu u weet hoe nuttig cloudoplossingen kunnen zijn voor uw kleine bedrijf, laten we het aan u over om te beslissen wanneer het het juiste moment is om de sprong te wagen.

Wij zijn er in ieder geval voor u als u meer informatie wilt over cloud-oplossingen of als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van uw bedrijfsactiviteiten naar de cloud.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek van 15 minuten met ons team om aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =